Τι είναι το Careforkids

img

Το “Care for kids” ξεκίνησε , πριν 3 χρόνια περίπου, ως ένα ενημερωτικό καθαρά blog με άρθρα που αφορούν την ανατροφή των παιδιών και γενικότερα συμβουλές που θα κάνουν λίγο πιο εύκολη τη καθημερινότητα τόσο των γονέων όσο και των παιδιών.

Μια φράση μητέρας , όμως, σε μια συνομιλία μας  αποτέλεσε την αφορμή να μου γεννηθεί η ιδέα της δημιουργίας ενός θεραπευτικού χώρου ιδιαίτερα πρωτοποριακού, ενός χώρου με έμφαση στην αρχιτεκτονική λεπτομέρεια και διακόσμηση που εξάπτει την φαντασία μικρών και μεγάλων. Και κάπως έτσι από ένα ενημερωτικό blog το «Care for kids by Christina Laskari » μετατράπηκε το 2018 σε  ένα χώρο με πολύ αγάπη και μεράκι για το παιδί ,έναν χώρο βασισμένο στις ανάγκες του.

 «Κουραστήκαμε τόσο εγώ όσο και ο μικρός, μου εξομολογείται, να μπαινοβγαίνουμε σε καθημερινή βάση σε χώρους θεραπευτηρίων. Μακάρι να υπήρχε ένας χώρος που το παιδί να έχει την αίσθηση ότι επισκέπτεται ένα χώρο για να διασκεδάσει.. Με πόσο καλύτερη διάθεση , θα ξεκινούσε από το σπίτι?»

Αυτό είναι σκέφτηκα…Αυτό είναι που θέλω να πετύχω, τη δημιουργία ενός χώρου με αισθητική επιπέδου, προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά -το κυριότερο- ζωντάνια, ζεστασιά στην ατμόσφαιρα και αγάπη για το παιδί.

 Ένας χώρος που να παρέχει  το αίσθημα της απόλυτης ασφάλειας κι εμπιστοσύνης, μέσα στον οποίο το παιδί μπορεί να εκφράσει, να κατανοήσει, να επεξεργαστεί τις εμπειρίες και τα συναισθήματά του και να επιλύσει τις δυσκολίες που παρεμβάλλονται στη φυσιολογική του ανάπτυξη ή δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα του.

Στοχεύσαμε λοιπόν στη δημιουργία  ενός σκηνικού που βγάζει το παιδί από τη καθημερινότητα και απομακρύνει μακριά από το μυαλουδάκι του, τυχόν προβληματισμούς που μπορεί να προκύπτουν εξαιτίας κάποιας  ιδιαιτερότητάς του είτε αυτή αφορά κάποια αναπτυξιακή δυσλειτουργία είτε κάποια δυσκολία σε μαθησιακό επίπεδο και θα το ταξιδεύει στη «μαγεία». Εκεί όπου όλα μπορούν να  συμβούν .. να καλυτερεύσουν με ένα μαγικό κι «ανεξήγητο» τρόπο αρκεί να υπάρχει θέληση, επιμονή, υπομονή, αισιοδοξία και ασφαλώς η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να τη ανάδειξη της καλύτερης πλευρά του εαυτού του.